Projektingenjör för livsmedelsanläggningar

Uppdragsbeskrivning

Nu söker vi dig som kommer att trivas i en roll som projektingenjör och där få växa med uppgifterna och hela tiden lära dig nya saker.

Projekten du kommer att arbeta med är stora och omfattande processanläggningar inom livsmedelsindustrin vilket kräver att du har ett öga för detaljer och samtidigt ett helhetsperspektiv.

Du kommer att ingå i en avdelning där normalt 2-4 projekt pågår och du kommer att vara en del av teamet som är involverade i projektets alla faser från förprojekt och offertfaser till att ta fram ritningar, teknisk dokumentation, specificera komponenter och säkerställa full leverans, installation och driftsättning.

Som projektingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Översätta kundkrav till utvalda moduler som till exempel pastörer och andra processutrustningar som används inom livsmedelsindustrin

- Designa och utföra beräkningar för rörledningar, pumpar och ventiler och huvudkomponenter som används inom livsmedelsindustrin.

- Utföra massbalansberäkningar och flödesberäkningar för anläggningar och moduler

- Framtagning och tolkning av installationsritningar, tekniska dokument, kravspecifikationer mm.

Grundläggande kvalifikationer

- Teknisk utbildning på Civilingenjörsnivå lämpligen inom Maskinteknik med inriktning Energivetenskap eller Kemiteknik med inriktning Processdesign.

- Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett måste, i så väl tal som skrift.

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Du är en drivande och utåtriktad person som trivs med att vara spindeln i nätet. En viktig egenskap som krävs i rollen är att du har lätt för att ta egna initiativ samtidigt som du har en hög arbetsmoral. Arbetet kommer innebära mycket kontakter både internt och externt vilket kräver att du är en social person som har lätt för att skapa nya kontakter. Arbetet kräver också att du är flexibel och analytisk.

Vi erbjuder

Vi är inte begränsade till några affärsområden eller kunder, utan samarbetar öppet mellan avdelningar och bolag. Detta innebär stora möjligheter till omväxlande och utmanande uppdrag inom de områden och hos de kunder som du tycker är intressanta. Som konsult hos oss får du stora möjligheter att vara med och påverka både din vardag och din framtid, vi vill att våra konsulter ska känna att arbetet är både utvecklande och utmanande.

Hos oss står alltid konsulten i centrum, vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport, vi fokuserar i stället på stabil och långsiktig utveckling, vilket bidrar med det samma för våra konsulter.

Utöver detta erbjuder vi:

  • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
  • Förmånsprogram via vår partner Benify
  • Flexibla arbetstider
  • Betald övertid enligt kollektivavtal
  • Friskvårdsbidrag
  • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
  • Kollektivavtal via Almega

För att våra konsulter ska trivas så bra som möjligt och känna sig som en del av Sigma, även när man är placerad i kundens organisation, anordnar vi:

  • Återkommande avdelningsmöten och aktiviteter
  • Kompetensutveckling på konferenser och bolagsträffar
  • Tillställningar och fester vid olika tillfällen under året

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Anders Wallebäck
+46702619984
anders.walleback@sigma.se

Tjänst

Projektingenjör för livsmedelsanläggningar

Kompetensområde

Beräkning & Simulering, Mekanikutveckling, Projektledning

Plats

Lund

Ansök senast

2023-02-17

Ansök nu