Programmerare Automation och Digitalisering för Process Energi och VA.

Uppdragsbeskrivning

Programmerare Automation och Digitalisering som söker nya perspektiv och utsikter.

Vill du mer med ditt jobb? Dags för förändring? Gillar du mer teknik, mer affärer och roligare på jobbet? Bättre utsikt? Varför inte alltihop? Vi söker erfarna eller yngre programmerare med gedigen automationsbakgrund, både tjejer och killar till vårt dream-team och vill ha dig med!

Vårt bolags första knappa 3 år har gått över alla förväntningar. Vi har ökat från 3 till 40 anställda och har byggt upp goda relationer och affärer med de flesta av de främsta automationskunderna i södra Sverige och ett antal ytterligare norröver. Nu vill vi växla upp ytterligare, med fler kunder, bli tekniskt bredare, starkare, ta större åtaganden och ha ännu roligare på jobbet!

Vi är ett smart, agilt, jämställt och hållbart företag som bygger vår framgång på riktigt duktiga medarbetare, delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga tjejer och killar med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Nya perspektiv skapar energi och kreativitet. Därför har vi valt att sitta mitt i Malmö city, på Gamla Väster, i direkt anslutning till Malmö Live, Centralstationen, torg, parker, kanaler och allt annat en citykärna bjuder på.

Vi är en del av Sigma-koncernen med över 5000 anställda i totalt 12 länder.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte. Naturligtvis alltid inom automation men också digitalisering bland annat i form av vertikal integration av våra kunders olika system
 • Utföra mindre projekt och åtaganden där du kan ta ett stort personligt ansvar för både teknik och relationer.
 • Delta/leda support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med offerter, teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet
 • Jobba med ABB 800xA eller Siemens olika miljöer. Oftast med fördjupning inom en plattform men inemellan prova något nytt
 • Tillsammans med vår systeravdelning för digitalisering och övriga Sigma eller i egen regi leverera digitalisering i form av vertikal integration av bland annat 800xA mot produktionssystem och affärssystem

Vi söker dig som redan är en automationsstjärna eller som tror att du i rätt miljö snabbt skulle kunna bli det. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • Projekterfarenheter inom automation och digitalisering
 • Lite näsa för affärer och en god förmåga att kommunicera med kunder och kollegor
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom ABB 800xA eller Siemens TIA. Du ska helst kunna både system och applikation
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Meriterande är erfarenhet av arbete i projektteam, gedigen kunskap inom ABB 800xA, eller Siemens PCS. Erfarenhet av funktionsleveranser i projektform samt generellt kunskaper inom DCS, BATCH, PLC, SCADA, Nätverk, OT/IT-säkerhet och Arkitektur, Processteknik och Processoptimering, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

Har du jobbat med service och support inom vårt område är det också meriterande

Du ska gilla att programmera och gilla att träffa kunder!

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta i projekt med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang, jämställdhet och glädje är viktiga grundstenar för oss.

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Sigma Industry Solutions är i dagsläget 40 anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

Mer information

Magnus Grenthe
+46705509699
magnus.grenthe@sigma.se

Tjänst

Programmerare Automation och Digitalisering för Process Energi och VA.

Kompetensområde

El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Systemutveckling, Projektledning, Digitalisering, Digitalisering, Automation

Plats

Malmö

Svar senast

2022-07-30

Ansök nu